Laat je zien op je fiets!

08/08/2017 door Christel Michiels in de categorie Zichtbaarheid

We kunnen er niet genoeg op hameren: laat je zien op je fiets! Doe zelf de test wanneer je onderweg bent: wie merk je het snelste op, de fietser in fluo of de fietser in donkere kledij?

Er bestaat in ons land reglementering rond verplichte fietsverlichting. Tot nader order spreekt de overheid zich niet uit over extra zichtbaarheid van de fietser zelf. In Frankrijk, Griekenland en Italië moeten fietsers intussen verplicht fluo dragen. In België blijft een verplicht fluohesje voorlopig beperkt tot de chauffeur, die het in geval van pech moet aantrekken wanneer hij zijn voertuig verlaat.

Wij zetten in op meer zichtbare fietsers.
Je zit zelf aan het stuur van je veiligheid en zichtbaarheid, dat is hoe wij erover denken. Je valt beter op dan dat je omver gereden wordt. Een fluohesje verhoogt je zichtbaarheid met 600%! En vind je het toch maar niets? Kies dan minstens voor een jas in een felle of lichte kleur.


Actie in september: haal een fluohesje of gadget op bij een van onze verzekeringsbemiddelaars!

Geen fluo in huis? Of moet je je tiener overtuigen om toch maar extra aan zijn of haar zichtbaarheid op de fiets te werken? Wel, bijstand is onderweg!

Onze verzekeringsbemiddelaars schieten je binnenkort te hulp door fluogadgets uit te delen. Tijdens de week van de mobiliteit (van 16 tot 22 september a.s.) kun je bij de deelnemende bemiddelaars terecht voor meer informatie en een gadget. Je zult ze herkennen aan een leuke affiche met daarop de veldrijders van de Telenet Fidea Lions. Zij zullen ambassadeur zijn van deze korte maar opvallende campagne. Meer informatie volgt via onze sociale media (facebook, twitter en LinkedIn) en via deze blog vanaf 1 september a.s.